Svatba Praha Dolce Villa

Svatební občerstvení - moderní nebo tradiční menu? 11.04.2019

Klasikou české kuchyně je předkrm v podobě šunkové rolky s křenem, poté hovězí vývar, hlavním chodem je svíčková na smetaně či kachna s knedlíkem, a jako dezert svatební dort. Tradiční jídla jsou ale většinou těžká a hůře stravitelná, zvláště pak v letních měsících, kdy je hlavní svatební sezóna. Čím dál tím častěji se tak na svatebních tabulích objevuje jako hlavní chod drůbež na různé způsoby, steaky, zvěřina a ryby. I přílohy se mění - z knedlíků, hranolek či kroket, se svatebčané přiklánějí k salátům, gratinovaným bramborám či rýži. Moderní jsou také burgery, grilování a sushi. Klasické svatební koláčky zůstávají, avšak hutné krémové dorty bývají nahrazovány lehkými ovocnými či tzv. nahými dorty, které nejsou potaženy fondánem. Sladkosti bývají doplněny o čokoládovou fontánu, cupcakes, či zmrzlinu.

Výjimkou není ani opuštění od klasického servírování, které je ke komfortu hostů nahrazeno pouze rautovým občerstvením. Vyhoví se tak všem vegetariánům, veganům, celiakům a ostatním, kteří určité potraviny do svého jídelníčku nezařazují. A nejen, že si každý může dát na co má chuť, ale hlavní výhodou je také to, že může jíst kdykoli bude mít chuť, neb raut je stále dohřívaný.

Svatební menu ale vybírejte hlavně tak, aby chutnalo vám - snoubencům – je to přeci Váš den!

Zpět na aktuality